Zwangerschapssymptomen: bandenpijn

 

Bandenpijn

Bandenpijn is een stekende, kortdurende pijn in de liezen. Dit is heel specifiek voor tijdens de zwangerschap. Het komt met name voor rondom het tweede trimester. Het is overrekking van de ligamenten van de baarmoeder. Ligamenten noemen we ook wel banden. Banden die aan je baarmoeder zitten die ervoor zorgen dat je baarmoeder in de juiste positie in de buikholte blijft. Door de groei van de baarmoeder komt daar extra druk en rek op te staan en die rek zorgt voor de pijn. Het is niet gevaarlijk tijdens de zwangerschap maar het kan ontzettend pijnlijk zijn. Hierdoor is het soms verwarrend wanneer je het voelt omdat je door de pijn kan twijfelen of het in orde is of niet. Je kunt er niet heel veen aan doen. Wat je wel zou kunnen doen is oppassen met onverwachtse bewegingen, dus niet te snel opstaan. Kijk of je dat wat rustiger aan zou kunnen doen. Maar het kan dus ook in rust voorkomen omdat het echt te maken heeft met de groei en daar kunnen we helaas niets aan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *