Zwangerschapssymptomen: obstipatie

Obstipatie

Obstipatie is verstopping in de darmen en komt in de zwangerschap ook weer meer voor. Het wordt veroorzaakt door het hormoon Progesteron. Dit zorgt ook hier weer ervoor dat de darmwand slapper wordt en hierdoor kan de ontlasting er minder makkelijk doorheen. Verder zorgt de Progesteron er ook nog eens voor dat er meer vocht uit die ontlasting wordt gehaald. Hierdoor kan de ontlasting ook weer harder worden en dus verstoppen. Daarnaast is er in het derde trimester vaker sprake van minder lichaamsbeweging. Wat kan je aan doen? Zorgt voor vezelrijke voeding. Dat zorgt ervoor dat je darmen beter gaan functioneren, zorg voor voldoende vochtinname en het is toch ook heel belangrijk om in de zwangerschap regelmatig te bijven bewegen. Als het lukt juist in het derde trimester ook nog zodat je darmen goed in beweging blijven. In ernstige gevallen is het mogelijk om tijdens de zwangerschap medicatie te gebruiken om te kijken of we de verstopping een beetje kunnen oplossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *