Over ons

De Vlogkundige

Wij zijn drie verloskundigen, werkend in een dorpspraktijk, verloskundigenpraktijk Kaag & Braassem. Op internet is een hoop informatie te vinden over het ontwerp ‘zwangerschap’, vele forums of website geven tips en adviezen over datgene wat wél of juist niet mag in de zwangerschap. Als verloskundigen zien wij hierin veel onbetrouwbare informatie voorbij komen. Informatie die gemakkelijk gezien wordt als waarheid, maar vaak niet op wetenschappelijk onderzoek is gebaseerd. Dit geeft in de spreekkamer onterecht bezorgde cliënten. Want als wij het internet mogen geloven, mag je als zwangere soms helemaal niets meer!
Daarnaast wordt er in de media vaak gesproken over ‘medische missers’ of ‘hoog risico’ in associatie met de verloskunde. Want wees eerlijk, wat sensatie geeft, is het meest interessant toch? Graag geven wij een reëel beeld van het vak verloskunde anno 2018. Wat houdt het nu écht in om verloskundige te zijn? En nog belangrijker, wat kun je, als zwangere, verwachten van de verloskundige zorg in Nederland?
Zo kwamen we grappend op het idee om eens te gaan vloggen. Een aantal brainstormsessies en de aanschaf van een camera later….
en ‘de vlogkundige’ is geboren!