Zwangerschapssymptomen: braxton-hicks (harde buiken)

Braxton-hicks (harde buiken)

Braxton-hicks contracties zijn onregelmatige samentrekkingen van de baarmoeder, het worden ook wel harde buiken genoemd. sommige zwangeren hebben hier last van, andere zwangeren helemaal niet. De samentrekkingen komen met name tijdens de tweede helft van de zwangerschap voor, dus na de 20 weken. Je voelt de baarmoeder samentrekken, als een soort harde bal in je buik. Het is ongemakkelijk, maar niet pijnlijk. Het heeft een doel: namelijk om spierverbindingen aan te maken die zorgen dat die tijdens bevalling goed kunnen functioneren. Het zorgt niet voor verweking, verkorting of opening van de baarmoedermond en heeft dan ook niets met de bevalling te maken. Het kan wel zijn dat braxton-hicks op een gegeven moment regelmatig, krachtiger en pijnlijk gaan worden, dan is het belangrijk om contact op te nemen met je verloskundig zorgverlener.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *