Zwangerschaps- symptomen: vaginale afscheiding

Vaginale afscheiding

Vaginale afscheiding komt meer voor tijdens de zwangerschap. Dit komt door de extra doorbloeding van de vagina en de baarmoedermond. Hierdoor komt er dan weer extra afscheiding. Dit is gewoon normale afscheiding die reukloos en een beetje waterig dik is. Tijdens de zwangerschap zorgt het hormoon oestrogeen ervoor dat er meer glucose in de vagina aanwezig is. Wanneer er meer glucose aanwezig is in de vagina is er meer kans dat een schimmel, candida. Deze kan gaan groeien waardoor het een infectie kan worden. Als dit het geval is wordt je afscheiding geurend, jeukend en branderig. Het is dus duidelijk anders dan ‘normale’ vaginale afscheiding. Als dat voorkomt tijdens de zwangerschap wordt er geadviseerd om dat te behandelen die tijdens de zwangerschap veilig gebruikt kan worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *