Zwangerschaps- symptomen: vermoeidheid

 

Vermoeidheid

Vermoeidheid, de meest voorkomende klacht in de zwangerschap maar ook de meest onderschatte klacht. Het komt door het hormoon progesteron dat in je lichaam komt tijdens de zwangerschap. De . snelle stijging in het eerste trimester zorgt ervoor dat je veel meer behoefte hebt aan slaap. In het tweede trimester krijg je vaak weer meer energie en voel je je vaak minder vermoeid. Waar in het derde trimester de vermoeidheid vaak weer toeneemt. Dit komt niet echt door de progesteron maar door andere lichamelijke klachten waardoor je moeilijk slaapt. Daarnaast is het ook zo dat je tijdens de zwangerschap in een minder diepe slaap komt en dat zorg natuurlijk ook voor een minder uitgeslapen gevoel. Het enige wat je eraan kan doen is toegeven aan de vermoeidheid, dus meer rust houden en hier in je agenda al meer rekening mee houden.

We horen nog wel eens dat er wordt gedacht aan en ijzergebrek, vermoeidheid is hier zelden de oorzaak van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *