Dit zijn de opties voor een behandeling bij een miskraam

Behandelingen bij een missed abortion

In deze video’s zien we Fleur en Cindy. Fleur is arts-assistent op de afdeling gynaecologie en vertelt in deze video meer over een behandeling bij een miskraam (die niet vanzelf op gang komt). Regelmatig zien wij in de praktijk dat na het nieuws van een missed abortion (hierbij zie je op de echo dat het hartje niet klopt) er zoveel verdriet of soms shock dat informatie totaal niet binnen komt. Logisch toch? Om die reden hebben we een video gemaakt over informatie die vrouwen en partners vaak wel snel willen weten nadat de eerste shock voorbij is. Deze kun je dus bekijken op het moment dat het jullie uitkomt.

 

 

Fleur en Cindy bespreken afwachten, medicamenteuze behandeling en een operatieve behandeling. Zij bespreken het slagingspercentage, de voor en de nadelen en hoe een consult eruit ziet bij een gynaecoloog of arts- assistent in het ziekenhuis.

 

Afwachten

Afwachten heeft een slagingspercentage van 25-80%, een nog al grote range dus. Daarnaast kunnen we niet zoveel zeggen over wanneer dan daadwerkelijk de miskraam op gang komt. Het is dus heel moeilijk om te zeggen hoe lang af te wachten.

 

Medicamenteuze behandeling

Door middel van Misoprostol, wordt de miskraam alsnog op gang gebracht. Je ondergaat dus alsnog thuis een miskraam. Het slagingspercentage van Misoprostol ligt tussen de 60-90%.

 

Curretage

Bij een curretage wordt operatief, vaginaal de zwangerschap verwijderd. Dit heeft een slagingspercentage van 76-100%. In de video hoor je meer over de risico’s van een curretage.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *