Zo krijg je je zwangerschapsdiabetes onder controle!

Tijdens de zwangerschap kun je de complicatie zwangerschapsdiabetes ontwikkelen. Tijdens de zwangerschap verandert door hormonale veranderingen de aanmaak van insuline, veelal regelt het lichaam dit zelf en ontstaan er geen problemen. Wanneer dit niet lukt ontstaat zwangerschapsdiabetes. Het voorkomen van zwangerschapsdiabetes in Nederland wordt geschat op 2-5% (van Leeuwen,M 2011). Er zijn een aantal risicofactoren voor het ontwikkelen van zwangerschapsdiabetes, zoals overgewicht en het voorkomen van diabetes bij eerstegraads familieleden (ouders, broers en zussen). Veelal kan zwangerschapsdiabetes worden behandeld met een dieet. Dit dieet is dus oh zo belangrijk! Indien er sprake is van zwangerschapsdiabetes zal een diëtist je kunnen helpen met het vinden van de juiste aanpassing in je voeding. In deze video zien we Nicole en Linda, zij schreven een heel handig en praktisch boek over voeding bij zwangerschapsdiabetes. In deze video bespreken we de 3 belangrijkste speerpunten met handige tips! Heel interessant dus als je zwangerschapsdiabetes hebt ontwikkeld maar ook als je een verhoogd risico hebt op het ontwikkelen hiervan!


van Leeuwen, M., Prins, S. (2011). Diabetes gravidarum: Behandeling vermindert kans op complicaties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *