Hoe het voor een vader was om onverwachts thuis te bevallen!

 

In onze vorige blog heb je kunnen lezen hoe uniek ons Nederlands zorgsysteem is. Je kunt kiezen of je thuis of in het ziekenhuis wilt bevallen als je een ongecompliceerde zwangerschap hebt. Zo kiest in onze praktijk ongeveer 30% van de aanstaande ouders om thuis te willen bevallen. Het komt ook wel eens voor dat ondanks dat je graag in het ziekenhuis wilt bevallen, de bevalling zo vlot verloopt dat je thuis moet blijven. Op mijn spreekuur hoor ik regelmatig dat dit een angst is voor ouders die het niet zo gepland hebben. Maar hoe kijken ouders die dit meemaakte hier tegenaan? In deze video hoor je hoe het voor Stephan geweest is! Zijn partner beviel totaal onverwachts thuis na een hele snelle bevalling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *