Welke echo’s er zijn tijdens de zwangerschap! – Echoscopie

Echo’s! Misschien wel één van de leukste dingen van je zwangerschap! Hoe wonderbaarlijk is het om je kindje weer even te zien verschijnen op de tv in de echokamer. Ook als verloskundige onwijs gaaf om te maken want bij een goede echo zijn de grote glimlachen en soms tranen van geluk niet weg te denken uit je echokamer. What a privilege!

 

Welke echo’s?

Wanneer en waarom je nou een echo krijgt kan nog wel eens een raadsel zijn. Ik krijg vaak de vraag: “Wanneer is de volgende echo? of “Krijg ik nu tot de 20-weken echo geen echo meer?”. In onze praktijk proberen wij door middel van een zorgpad aan het begin van de zwangerschap inzicht te geven in de echo’s die tijdens de zwangerschap standaard of op indicatie gedaan worden. In deze video leggen wij dat nogmaals uit. Welke echo’s zijn er tijdens de ongecompliceerde zwangerschap, waarom en wat wordt er dan gedaan?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *